Tämä omenakakku on erittäin raikas ja mehevä. Taikinan erikoisuus on mantelimassa, joka lisätään taikinaan raasteena.

Mantelimassa ja kakun päälle tuleva aprikoosimarmeladi-kostutus tekevät kakusta ihanan mehevän. Kakku säilyy hyvänä useita päiviä.

Pitkään mehevinä pysyvät kakut ovat iso ilo! Muita tällaisia kakkuja ovat esimerkiksi banaanikakku ja supersuosittu klassikkomme porkkanakakku.

Ainekset 10 palaa annosta

Vuokaan:
voita tai margariinia
Pohja:
150
g
voita tai margariinia
1
sitruuna
¼
tl
leivinjauhetta
100
g
mantelimassaa
dl
sokeria
3
munaa
Täyte:
2-4
omenaa
Päälle:
60
g
hasselpähkinöitä
1
dl
aprikoosimarmeladia
2
rkl
vettä

Ohje

  1. Voitele torttu- tai irtopohjavuoka (halkaisija 22 cm). Sulata rasva. Pese sitruuna. Sekoita jauhoihin leivinjauhe. Raasta jauhoseoksen joukkoon sitruunan kuori ja mantelimassa.
  2. Sekoita rasvasulaan sokeri sekä munat yksitellen, samalla vatkaten. Lisää jauhoseos. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Kuori omenat tarvittaessa, poista niistä siemenkodat ja lohko omenat. Jaa omenaviipaleet taikinalle.
  3. Paista kakkua 175-asteessa uunin keskitasolla 30 minuuttia. Ota kakku uunista ja nosta lämpötila 200-asteeseen. Rouhi pähkinät esimerkiksi kaatamalla ne pussiin ja nuijimalla niitä kaulimella.
  4. Kuumenna pienessä kattilassa marmeladia ja vettä, kunnes seos on valuvaa. Jaa seos kakun päälle. Ripottele päälle pähkinärouhe. Paista vielä 10 minuuttia.
Resepti:
Sirpa Talka: Tee hyvä kakku, Kodin kakkukoulu, kustantaja WSOY, muunneltu Myllyn Paras -tuotteille Makuhetki-ohjelman mukaan.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.