Maistuva väli- tai iltapala syntyy metsän marjoista. 

Tässä Mustikka-ruisvaahdossa marjat keitetään sokerin ja ruisjauhojen kanssa, ja jonka jälkeen seos jäähdytetään ja vatkataan kuohkeaksi vaahdoksi.

Vaahdon voi tarjota sellaisenaan tai joukkoon voi lisätä purkillisen vaahdoksi vatkattua vaniljakastiketta makua pehmentämään.

Ainekset 4-8:lle annosta

3
dl
vettä
3
dl
mustikoita
1
dl
fariinisokeria
(2
dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta tai vastavaa kasvivalmistetta)

Ohje

  1. Kiehauta vesi, marjat ja sokeri kattilassa. Vispaa joukkoon ruisjauhot ja anna kypsyä välillä sekoittaen 10 min. Ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä. Vatkaa jäätynyt seos sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Tarjoile sellaisenaan, marjoilla koristeltuna tai vatkaa erikseen vaahdoksi purkillinen vaahtoutuvaa vaniljakastiketta ja yhdistä vaahdot. Näin saat vaahtoon pehmeämmän maun.

VINKKI: Kokeile myös puolukoilla tai herukoilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.