Ainekset pyöreä piirakkavuoallinen, halkaisija 25-30 cm, noin 8 annosta

Täyte:
3
dl
turkkilaista (paksua) jogurttia
1
muna
1
tl
vaniljasokeria
½-1
dl
sokeria
n.5
pientä omenaa lohkoina
2
dl
marjoja

Ohje

  1. Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Sekoita paksu jogurtti, muna ja sokerit. Kaada seos piirakkapohjalle. Levitä päälle omenat ohuina lohkoina ympyräiseen muotoon, ripottele omenoiden keskelle marjoja.
  2. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30 - 40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.
  3. Koristele tuoreilla marjoilla.

VINKKI: Vaihteluna omenan tilalle voit kokeilla luumuja tai kirsikoita. Voit tehdä piirakan myös pelkästään marjoilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.