Ranskalaisemmaksi ei voi pasteija dijoneineen ja ranskankermoineen enää tulla. Eväs on tuhtia näinkin, mutta jos haluat näistä pasteijoista vieläkin ruokaisampia, hienonna täytteeseen mukaan vielä kypsää broilerin lihaa.
1. Lämmitä uuni 160-asteiseksi. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. 2. Lämmitä öljy pannulla ja notkistele purjo lempeällä lämmöllä pehmeäksi, noin 10 minuuttia. 3. Lisää pannulle kinkku, hienonnettu broileri (jos käytät), crème fraîche, sinappi ja ruohosipuli. Sekoita ja nosta pannu pois liedeltä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. 4. Kauli taikina ohueksi levyksi ja leikkaa siitä läpimitaltaan 14-18 cm:n lautasta apuna käyttäen neljä taikinakiekkoa. 5. Jaa täyte jokaisen kiekon sivuille ja jätä reunalle 2 cm vapaata tilaa. Penslaa reunat kananmunalla ja tai kiekot puolikuun muotoon. Sulje reunat haarukalla tai nipistele kiinni käsin. 6. Penslaa pinnat kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista noin 25 minuuttia tai kunnes pasteijoiden pinta on kauniisti ruskettunut.
Kommentteja ja keskustelua