• Maukkaan version kaalilaatikosta saat käyttämällä siihen porkkana- tai punajuuriraastetta.
  • Raasteet voi laittaa laatikkoon raakaraasteina, jolloin kasvislaatikko on melko vaivaton tehdä.
  • Laatikon sitovana aineena voi olla perinteinen Puuroriisi tai kuitupitoinen Puuro Riisi+Ohra -seos, jolloin ruoka on täyteläisemmän makuista.

Ainekset noin 6:lle annosta

1
l
kasvislientä (tai vettä + 1 kasvisliemikuutio)
2-3
kpl
porkkanaa tai punajuurta raasteena (250 g)
1
pieni kiinankaali raasteena (250 g)
1
iso sipuli
1
tl
meiramia
¼
tl
valkopippuria
½-1
tl
suolaa
½-1
dl
siirappia
2
munaa
3-4
dl
maitoa tai kasvislientä
Pinnalle:
voita

Ohje

  1. Keitä Puuroriisiä kasvisliemessä 15 minuuttia. Raasta sillä aikaa porkkanat tai punajuuret ja hienonna tai raasta kiinankaali ja sipuli. Sekoita kaikki ohjeen ainekset keskenään ja kaada seos voideltuun uunivuokaan.

  2. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja halutessasi muutama voinokare. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin tunti tai miedommassa lämmössä pidempään.

VINKKI: Laatikkoon saa mukavan säväyksen lisäämällä siihen 1-2 dl sinihomejuustomurua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.