• Arjen alkaessa on hyvä ottaa puurot käyttöön.
  • Puuron voi tehdä perinteisimpien kaurahiutaleiden lisäksi vaikka ruis-, tattari- tai riisihiutaleisiin.
  • Tähän puuroon on lisätty raikkaita punaherukoita, ja banaania pehmentämään herukoiden makua.
  • Kun syöt puuroa noin 10 kertaa ilman suolaa, opit suolattomaan makuun.
  • Jonkun aikaa sen jälkeen suolalla maustettu puuro alkaa maistua pahalta ja oudolta, kannattaa kokeilla!
  • Turhalla suolalla ei kannata pilata puuroa.

Ainekset 6-8:lle annosta

1
l
vettä
3-4
dl
punaherukoita (n. 200 g)
½-1
dl
fariinisokeria
1-2
banaania
½
tl
suolaa

Ohje

  1. Laita kattilaan vesi, punaherukat ja sokeri. Anna kiehahtaa, lisää ruishiutaleet ja survottu banaani, anna kiehua 5 min välillä sekoittaen. Mausta halutessasi suolalla.

  2. Hauduta hetki miedolla lämmöllä kannen alla ja nauti kuumana tai kylmänä maidon kanssa. Kokeile myös mustaherukoilla tai puolukoilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.