Sekoita joukkoon jauhoseosta noin desilitra kerrallaan. Kun taikina muuttuu paksummaksi, lisää porkkanaraaste ja jatka jauhojen lisäämistä kädellä vaivaten. Huom! Jos raastoit porkkanat hienoksi, mehukkaaksi raasteeksi, lisää jauhoseoksen määrää.
Anna taikinan kohota liinan alla noin 45 minuuttia.
Jaa taikina kahteen osaan. Leivo kummastakin puolikkaasta jauhoja apuna käyttäen pyöreä leipä.
Nosta leipä pellille leivinpaperin päälle ja painele litteäksi, halkaisijaltaan noin 24 cm:n kokoiseksi kiekoksi.
Jaa kiekko veitsellä leikkaamalla 12 palaan. Anna kohota liinan alla noin 20 minuuttia.
Voitele pinta munalla ja ripottele päälle kuminansiemeniä.
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Aseta tarjolle kokonaisena leipänä tai erottele sämpylöiksi.
Kommentteja ja keskustelua