Ainekset 24 annosta

Taikina:
500
g
porkkanoita
25
g
tuorehiivaa
4
dl
kädenlämpöistä vettä
2
tl
suolaa
2
tl
sokeria
2
rkl
oliiviöljyä
Voiteluun:
1
muna
kuminansiemeniä

Ohje

  1. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi.
  2. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
  3. Lisää suola, sokeri ja öljy.
  4. Sekoita joukkoon jauhoseosta noin desilitra kerrallaan. Kun taikina muuttuu paksummaksi, lisää porkkanaraaste ja jatka jauhojen lisäämistä kädellä vaivaten. Huom! Jos raastoit porkkanat hienoksi, mehukkaaksi raasteeksi, lisää jauhoseoksen määrää.
  5. Anna taikinan kohota liinan alla noin 45 minuuttia.
  6. Jaa taikina kahteen osaan. Leivo kummastakin puolikkaasta jauhoja apuna käyttäen pyöreä leipä.
  7. Nosta leipä pellille leivinpaperin päälle ja painele litteäksi, halkaisijaltaan noin 24 cm:n kokoiseksi kiekoksi.
  8. Jaa kiekko veitsellä leikkaamalla 12 palaan. Anna kohota liinan alla noin 20 minuuttia.
  9. Voitele pinta munalla ja ripottele päälle kuminansiemeniä.
  10.  Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Aseta tarjolle kokonaisena leipänä tai erottele sämpylöiksi.
Resepti:
Kinuskikissa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.