Ihana kesäkakku valmistetaan tietysti letuista, isoista tai pienistä, ihan kuinka haluat. Myllyn Paras on tuonut markkinoille kätevät lettujauhot, jotka kulkevat näppärästi mukaan mökille, asuntovaunulle tai vaikka veneelle. Makuvaihtoehtoja on kolme: lettu- ja vohvelijauho, porkkanalettujauho ja pinaattilettujauho. Tuotteet ovat maidottomia ja kananmunattomia. Riittää että lisää joukkoon vain nesteen. Helppoa!
Ainekset 10 annosta annosta
Ohje
-
Laita Porkkanalettujauhot kulhoon ja sekoita joukkoon vesi tai maito. Riko joukkoon halutessasi kananmuna. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota mielellään noin puoli tuntia. Paista kuumalla pannulla isoiksi tai pieniksi letuiksi voissa tai margariinissa.
-
Laita liivatelehdet likoamaan väljään veteen limittäin. Vaahdota vispi- tai kuohukerma ja vatkaa joukkoon maitorahka, sokeri, vaniljasokeri ja kohmeiset marjat. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria. Kiehauta vesi- tai mehutilkka ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet ja sekoita tasaiseksi. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
-
Vuoraa kaunis pyöreäpohjainen kulho kahdella reilulla tuorekelmun palalla siten, että kelmu ylettää reilusti reunan yli. Asettele pinnalle lettuja kauniimpi puoli alaspäin vieretysten. Kaada päälle täyte ja käännä tarvittaessa letun reunoja täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
-
Kumoa kakku tarjoiluvadille ja poista kelmut. Koristele mielesi mukaan tai tarjoa sellaisenaan.
Kommentteja ja keskustelua