Porkkanapiirakka fetalla yhdistää jännittävästi makeaa ja suolaista.

Moni on ihastunut tähän porkkanapiirakkaan, sillä se on kevyt ja kuitenkin maistuva.

Esikypsennä ensin pohjaa, lisää sitten täyte ja paista kypsäksi.

Ainekset piirakkavuoka, halkaisija 28-30 cm annosta

1
tl
yrttisuolaa
1
tl
leivinjauhetta
200
g
maitorahkaa (1 tlk)
75
g
voi- tai margariinisulaa
1
muna
Täyte:
2-3
porkkanaa raasteena (n. 250 g)
2
sipulia silputtuna
2
rkl
hunajaa
1
tl
yrttisuolaa
1
rkl
rakuunaa
200
g
kevyt feta-, salaatti- tai muuta vastaavaa juustoa kuutioina
1
tlk
kermaviiliä tai kevyt hapankermaa (créme fraîche)
1
muna

Ohje

  1. Valmista pohja. Sekoita kuivat ainekset keskenään, lisää rahka, sula rasva ja muna, sekoita tasaiseksi.
  2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita kypsymään 200-asteisen uunin keskitasolle 15 minuutiksi.
  3. Valmista pohjan esikypsyessä täyte, kuullottamalla porkkanaraaste ja sipuli paistinpannulla tai kasarissa. Lisää siihen hunaja, suola ja rakuuna. Anna seoksen pehmentyä hetki. Ota seos pois hellalta, anna hetki jäähtyä ja sekoita joukkoon loput täytteen aineet.
  4. Kaada täyte puolikypsälle piirakkapohjalle ja jatka porkkanapiirakan paistamista vielä 15-25 min, kunnes täyte on hyytynyt ja kauniin värinen. Paistoaikaan vaikuttaa vuoan laakeus.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.