Joulupiparien leivonta on kätevää pakastepiparitaikinasta.

Sekoita makeaan piparitaikinaan hapanta kuivattua marjaa ja suolaista pähkinää – makea, suolainen ja hapan maku toimivat hyvin yhdessä. Saat herkullisen tuoksun ja maun kotiisi! 

Perinteinen Piparkakkutaikina on voilla leivottua ja Laktoositon Piparitaikina sopii laktoosittomaan ruokavalioon.  Kyösti Mäkimattila ja Arja Elina Laine leipoivat näitä pipareita yhdessä, katso video alta!

Ainekset noin 30 annosta

Ohje

  1. Sulata piparitaikina. Hienonna karpalot ja suolapähkinät (1 dl) rouheeksi ja sekoita ne käsin puristellen taikinaan. Pyörittele taikinasta pieniä palloja ja litistä ne mataliksi pikkuleiviksi käsin. Laita keskelle suolapähkinän puolikas.
  2. Asettele piparit väljästi leivinpaperille uunipellille.  Paista 200-asteisen uunin keskiosassa 5-10 min.

VINKKI: Voit laittaa kuivattujen karpaloiden tilalle kuivattua puolukkaa, tyrniä tai pihlajanmarjaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.