Someleipurit 2022 Anniina Hyvärinen (@miunkeittiossa) ei lannistu syksyn sateista, vaan hän karkottaa kaamoksen leipoen piparista uunijuustokakkua. Samaan tyyliin valmistettua kakkua Anniina on maistellut ennen vain kahviloissa, mutta tällä kertaa hän intoutui kehittelemään uunijuustokakun reseptin aivan itse. Tokihan Anniina osaa nauttia syksyn parhaista puolista muutenkin:

"Syksyssä parasta on ehdottomasti Suomen kaunis luonto, kun värit ovat hulppeimmillaan ja illatkin pimenevät pikkuhiljaa. Syksyä piristää myös monien läheisteni syntymäpäivät – mukaan lukien omani – sekä kynttilät, halloween ja herkut, joita voin syödä kynttilän valossa tai lämpimän peiton alla. Syksyn sateet osaavat olla myös ihania, mutta toisaalta ei ole aina kiva mennä kouluun aivan litimärkänä."

Karkota sinäkin kaamoksen möröt leipoen ja testaa Anniinan piparista uunijuustokakkua!

Ainekset 15 annosta

Pohja:
60
g
sulatettua voita
60
g
fariinisokeria
Täyte:
450
g
maustamatonta tuorejuustoa
200
g
sokeria
60
g
smetanaa
3
isoa kananmunaa
3
tl
vaniljaesanssia
oman maun mukaan sitruunan kuorta ja mehua
Koristeluun esimerkiksi:
paistettuja pipareita
piparimuruja

Ohje

Pohja:

  1. Paista piparitaikinaa pakkauksen ohjeen mukaan 160 g pohjaa varten. Leikkaa ja paista lopusta taikinasta haluamasi muotoisia pipareita koristeeksi. Anna jäähtyä.
  2. Laita uuni lämpenemään 190 °C asteeseen. Vuoraa noin 20x30 cm uunivuoka foliolla ja voitele vuokasprayllä tai voilla.
  3. Murusta pohjaa varten paistamasi piparit (eli 160 g) hienoksi. Sekoita joukkoon voisula ja fariinisokeri. Painele taikina vuoan pohjalle ja nostele reilusti myös reunoille. Paista uunissa noin 10 minuuttia ja valmista samalla täyte

Täyte:

  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään, mutta vain niin paljon, että ne ovat juuri sekoittuneet.
  2. Ota pohja pois uunista, pudota lämpötila 160 °C asteeseen ja anna kakun kypsyä hiljalleen noin 45 minuuttia. Täyte on yhä löysää, mutta jatkaa kypsymistään ja kiinteytyy jäähtyessään.
  3. Ota kakku pois uunista ja anna jäähtyä huoneenlämmössä puoli tuntia. Nosta kakku sitten jääkaappiin jähmettymään yön yli.
  4. Leikkaa jähmettynyt kakku sopiviksi paloiksi ja koristele haluamallasi tavalla.
Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2022 Anniina Hyvärinen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.