Patajuuresleipä
![Patajuuresleipä](/sites/default/files/images/Patajuuresleip%C3%A4.jpg)
Patajuuresleipä tehdään nimensä mukaisesti uuninkestävässä padassa. Myös kattila sopii, mikäli siinä ei ole sulavia osia.
Ohjeeseen on käytetty 1½ dl punajuurisosetta ja 1½ dl porkkanasosetta. Osta ne kaupasta valmiina tai keitä soseet itse juureksista.
Pitkä, jopa 1 vrk kohotusaika tuo taikinaan parhaan maun, koska taikinaan alkaa muodostua raskitusta.
Hiivaa saa olla vähän, ¼–⅕ hiivapakettia riittää.
Pataleipään ei vaivata sitkoa, taikina-ainekset vain sekoitetaan keskenään.
VINKKI: Voit tehdä pataleivän pelkästään yhdestä soseesta, jolloin saat porkkanapataleivän tai punajuuripataleivän.
In reply to (Ei aihetta) by Anonyymi (not verified)
In reply to Voiko raastaa porkkanan ja by Anonymous (not verified)
In reply to Voiko tehdä pataleipää by Anonymous (not verified)
In reply to Voiko käyttää keitettyjä by Anonymous (not verified)
In reply to Paljonko laitetaan by Anonymous (not verified)
In reply to Eikö leipään tule nesteeksi by Anonymous (not verified)
In reply to Jos tekee taikinan suoraan by Anonymous (not verified)
In reply to Hei! Yleensä pataleivissä by Anonymous (not verified)
In reply to tätä pitää kokeilla, heti by Anonymous (not verified)
In reply to Mitä muita jauhoja vois by Anonymous (not verified)