Tässä ohjeessa kohtaavat parsakaali, cheddar-juustoinen valkokastike ja kaurahiutaleet. Mitä voimakkaampaa ja vanhempaa cheddaria käytät, sitä paremmalta maistuu.

Paistos taipuu tuhdiksi välipalaksi tai kevyeksi lounaaksi vaikkapa vihreän salaatin kera.

Ainekset Uunivuoallinen annosta

1
iso parsakaali
2
rkl
voita
5
dl
punaista maitoa
1
dl
maustamatonta jogurttia (kreikkalaista tai turkkilaista)
2
dl
raastettua vahvaa cheddar-juustoa
suolaa ja mustapippuria myllystä
1
valkosipulinkynsi hienonnettuna
2
kananmunaa
1
tl
ruokasoodaa
miniyrttejä tai krasseja koristeluun

Ohje

  1. Pilko parsakaali suupaloiksi ja laita uuni lämpenemään 180-asteiseksi.

  2. Sulata voi pannulla ja lisää vehnäjauhot. Pyörittele hetken ja lisää maito hiljalleen pannulle. Kypsennä jatkuvasti vispilällä hämmentäen 8-10 minuuttia, kunnes kastike alkaa tiivistyä.

  3. Lisää kastikkeeseen jogurtti, juusto, mausteet ja valkosipuli. Sekoita, kunnes juusto on sulanut kastikkeeseen kunnolla.

  4. Kaada massa kulhoon ja lisää sekaan pilkottu parsakaali, kaurahiutaleet, kananmunat ja ruokasooda. Sekoita hyvin.

  5. Kaavi massa voideltuun uunivuokaan tai kakkumuottiin. Paista uunissa 35-40 minuuttia, kunnes taikina on kypsää.

  6. Koristele miniyrteillä tai krassilla.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.