Valitse pohjaksi rukiinen tai tavallinen Pyöreä Piirakkataikina.

Marjapiirakkaan tulee runsaasti marjoja, osa paistetaan uunissa ja lopuksi laitetaan vielä tuoreita marjoja päälle.

Marenkipursotus kruunaa ulkonäön! Muista, että vuoan koko eli marjapiirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

Ainekset pyöreä piirakkavuoallinen, halkaisija 25-30 cm, noin 8 annosta

Täyte:
2
dl
mustikka- tai vadelmasurvosta tai -marmeladia
5-6
dl
mustikoita ja/tai vadelmia
1
rkl
perunajauhoja
1
rkl
sokeria
Päällys:
2
kananmunan valkuaista
4
rkl
tomusokeria
4
dl
mustikoita ja vadelmia
herukan tai sitruunamelissan lehtiä

Ohje

  1. Ota taikina sulamaan n. ½ tuntia ennen käyttöä tai sulata hetki erittäin varovasti mikroaaltouunissa. Levitä piirakkataikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti.
  2. Levitä pohjan päälle survos tai marmeladi. Sekoita marjoihin perunajauhoja ja sokeria ja levitä seos vuokaan marmeladin päälle. Paista 30–35 min 200-asteisen uunin alimmalla tasolla. 
  3. Vatkaa sillä aikaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää vatkatessa vaahtoon pikkuhiljaa tomusokeria. Ota marjapiirakka pois uunista. Pursota marengista 8 tasakokoista sektoria ja reunat marjojen päälle. Jatka heti sen jälkeen paistamista ihan hetki, kunnes marenki saa väriä eli 1-2 min 250 asteessa uunin keskitasolla.
  4. Täytä marenkien väleihin jäävät sektorit kauniisti tuorein vadelmin ja mustikoin. Tarjoile sellaisenaan tai kinuski- tai vaniljakastikkeen kanssa.

VINKKI: Mustikka- ja vadelmakauden mentyä, tee sama kirsikoilla, puolukoilla tai karpaloilla. Tee talvella jäisillä pakastemarjoilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.