Mahtava välipala, miksei kevyt lounaskin. Korealaiset laittavat lettuihinsa – pajeon - mereneläviä ja tähänkin voit paistaa kylkeen muutamat jättikatkaravut. Tarvittavan rapsakkuuden lettuihin takaa jauhosekoitukseen lisätty maissitärkkelys ja jääkylmä vesi. Kastikkeen voimallisin elementti on jymäkkä maustetahna, gochujang, jota löytyy nykyään perusmarkettienkin hyllyiltä.

Ainekset 4 kpl annosta

6
dl
jääkylmää vettä
1
valkosipulinkynsi murskattuna ja hienonnettuna
1
rkl
maizenaa
1
tl
suolaa
1
nippu kevätsipulia
kasvisöljyä paistamiseen
Gochujang-kastike:
4
rkl
riisietikkaa
4
rkl
soijakastiketta
4
rkl
vettä
1
rkl
seesamiöljyä
1
tl
GoGreen seesaminsiemeniä paahdettuina
1
rkl
gochujang-chilitahnaa
suolaa ja mustapippuria myllystä
ripaus
sokeria
Lisukkeeksi:
paahdettuja seesaminsiemeniä
1
kpl
punainen chili pilkottuna
paistettuja jättikatkarapuja

Ohje

  1.  Sekoita lettujauhot, vesi, valkosipuli, maizena ja suola. Sauvasekoitin hoitaa tehtävän sekunneissa. Anna taikinan tekeytyä 10 minuuttia.
  2. Leikkaa kevätsipulit pituussuunnassa puoliksi ja pätki sopivan kokoisiksi paloiksi (niin että ne sopivat lettujen päälle).
  3. Lämmitä kasvisöljy pannulla. Kaada pannulle taikinaa ja asettele päälle viipaloitua kevätsipulia. Paista 3-4 minuuttia, käännä ja paista toista puolta 3-4 minuuttia, kunnes lettujen pinta on kauniin ruskea ja rapea. Toista, kunnes kaikki taikina on käytetty. Pidä valmiit letut lämpiminä 100-asteisessa uunissa.
  4.  Sekoita kastikeainekset yhteen.
  5.  Koristele letut paahdetuilla seesaminsiemenillä ja chilillä. Tarjoa gochujang-kastikkeen ja paistettujen jättikatkarapujen kera.
Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.