Ota taikina huoneenlämpöön noin puolta tuntia ennen leipomista. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Valuta persikat liemestään ja viipaloi.
Painele taikina pyöreän piirakkavuoan (Ø noin 25 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä päälle pororouhe, hienonnettu purjo ja persikkaviipaleet. Sekoita juustosta, ranskankermasta ja munasta tasainen seos. Mausta seos mustapippurilla sekä ruohosipulilla ja kaada täytteiden päälle.
Paista piirakkaa 200 astetta noin 30 minuuttia. Tarjoa lisänä raikasta salaattia.
Resepti:
Riitta Alaluusua, Sodankylä. Voittajaresepti Maku-lehden ja Myllyn Paras:n kilpailussa Leivo paras pyöreä piirakka.
Tällä ohjeella piirakasta tulee melko suolainen. Hyvää se toki on, persikka ja poro on hauska ja raikas makupari, mutta suolaisuuden tuntua voisi vähentää käyttämällä jotain maustamatonta sulatejuustoa.
Reseptikilpailuun lähetettyjä reseptejä ovat myös saksanpähkinäpiirakka ja mehevä hapankaalipiirakka, jotka löytyvät reseptihaulla Internet-sivuiltamme. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.