• Omenoiden aikaan kannattaa raastaa omenaa myös leipätaikinaan.
  • Tässä omenaraaste maustaa leipäkoneleipää, joka on vaivaton valmistaa. 
  • Kokeile joukkoon omenaraasteen tilalle välillä myös porkkanaraastetta tai punajuuriraastetta.

Ainekset annosta

dl
vettä
1
rkl
öljyä
1
rkl
hunajaa
2
tl
suolaa
150
g
omenaraastetta
2
tl
kuivahiivaa (tai n. ⅓ pkt tuorehiivaa)

Ohje

  1. Mittaa aineet tarkasti ohjeen järjestyksessä leipäkoneen kulhoon. Kuivahiivan tulee jäädä kokonaan jauhojen päälle. Tuorehiivaa voit käyttää hyvin, jos käynnistät leivonnan heti käynnistyväksi.

  2. Valitse normaali perusleivän ohjelma tai pika-ohjelma ja käynnistä tai ohjelmoi leipäkone. Ohjeen mukaan voit leipoa myös ilman konetta hiivaleivän normaaleine alustuksineen ja kohotuksineen.

  3. Tarjoile omenamarmeladin tai voin ja juuston kanssa heti tuoreeltaan!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.