Tuhti tumman oluen maustama lihapata. Pata vaatii hidasta ja harrasta kypsytystä suhteellisen matalassa lämmössä, siis slow & low amerikkalaisia bbq-kokkeja lainataksemme. Ohrasuurimoita voi kaikin mokomin laittaa pataan enemmänkin, kunhan muistaa lisätä myös nestettä, lihalientä tai olutta.
Ainekset 4:lle annosta
Ohje
-
Esilämmitä uuni 150-asteiseksi. Leikkaa liha parin sentin kuutioksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kuori ja pilko punasipuli.
-
Kuumenna öljy keskilämmöllä valurautapadassa ja ruskista lihakuutiot kolmessa erässä. Älä polta.
-
Kun olet ruskistanut kaikki lihat, kaada pannulle reilu loraus vettä, että saat kaikki pannun pintaan tarttuneet karamellisoituneet maut talteen. Kaada neste odottamaan laitettujen lihojen päälle.
-
Kaada pannulle tilkka oliiviöljyä ja notkistele sipulit lempeällä lämmöllä pehmeiksi. Kaada mukaan lihaliemi, porter-olut, ohrasuurimot, Worcestershire-kastike, tomaattipyree, laakerinlehdet ja pilkotut persiljanvarret. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää ruskistetetut lihat.
-
Tarkista, että nestettä on riittävästi eli niin paljon, että lihat peittyvät kokonaan. Lisää tarvittaessa lihalientä tai vettä. Peitä pata leivinpaperilla ja laita kansi päälle. Nosta pata uuniin ja anna kypsyä kolme tuntia. Tarkista kypsennyksen puolivälissä, ettei pata pääse kuivahtamaan. Laske tarvittaessa hieman lämpöä ja lisää pataan nestettä.
-
Ripottele päälle hienonnettua persiljaa ja tarjoa hunajaisten uunijuuresten kanssa.
Hunajaiset uunikasvikset:
-
Lämmitä uuni 220-asteiseiseksi.
-
Laita kaikki kasvikset uuniastiaan. Ripottele päälle oliiviöljy ja 2 rkl hunajaa. Sekoita hyvin. Mausta timjamilla, suolalla ja mustapippurilla. Sekoita hyvin.
-
Paahda 15 minuuttia. Lisää loput hunajasta ja paahda vielä noin 10 minuuttia.
Kommentteja ja keskustelua