Vaihtelua vappuun! Oheinen munkkiresepti on peräisin Japanin eteläisimmän saaren Okinawan vahvasti länsimaisvaikutteisesta reseptikirjoista. Aasialaista sointia makuun antavat seesaminsiemenet.

Ainekset annosta

1
rkl
mustia seesaminsiemeniä
1
rkl
valkoisia seesaminsiemeniä
1
tl
leivinjauhetta
100
g
sokeria
ripaus suolaa
½
tl
vaniljasokeria
1
dl
maitoa
1
kananmuna
1
l
rypsiöljyä uppopaistamiseen

Ohje

  1. Paahda ja murskaa seesaminsiemenet.

  2. Yhdistä kuivat ainekset kulhossa. Lisää joukkoon maito ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Laita taikina pursotinpussiin.

  3. Varaa paksupohjainen kattila uppopaistamiseen. Kuumenna öljy 170-asteiseksi. Leikkaa taikinapussin suuaukkoon sormenpäänkokoinen reikä. Pursota taikinasta viinirypäleen kokoisia nokareita öljyyn. Veitsi on hyvä apuväline taikinan annosteluun pursotinpussin kanssa toimittaessa.

  4. Paista munkkeja öljyssä välillä pyöritellen 2-3 minuuttia. Nosta hetkeksi talouspaperin päälle ja tarjoa heti kuumina.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.