Ainekset 10 kpl paksuhkoja blinejä annosta

2
dl
kermaviiliä (1tlk)
3
dl
tummaa olutta
20
g
hiivaa
2
tl
tummaa sokeria
¼
tl
nelikkajauhetta
Parin tunnin päästä tai seuraavana päivänä:
1
dl
kuumaa maitoa
1
dl
tummaa olutta
1
tl
suolaa
2
rkl
voisulaa
1
munankeltuainen
1
munanvalkuainen
Lisäkkeet:
2
rkl
mustaa cavi-artia
2
rkl
punaista cavi-artia
2
rkl
turkkilaista jogurttia
2
shalottisipulia silputtuna
1
suolakurkku kuutioituna
1
tillinippu
mustapippuria

Ohje

  1. Kuumenna kermaviili, lisää olut ja liuota nesteseokseen hiiva. Sekoita joukkoon sokeri, neilikkajauhe ja tattarijauhot.
  2. Anna taikinan kohota 1-2 tuntia huoneenlämmössä tai tee taikina kylmään nesteeseen ja anna käydä pidempäänkin, esim. yön yli viileämmässä (jääkaapissa). Jos teet taikinajuuren edellisenä iltana, riittää että teet sen huoneenlämpöisiin aineisiin.
  3. Sekoita ennen paistamista taikinaan kuuma maito, olut, suola, voisula, keltuainen ja vaahdoksi vatkattu valkuainen viimeisenä.
  4. Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä. Lisäkkeet: Tarjoa lisäkkeet erillisistä astioista tai annokseen ryhmittäin jaettuna.
Resepti:
Arja Elina Laine/Sami Garam

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.