Haettu sivustolta 22.11.2024
Ainekset 10 kpl paksuhkoja blinejä annosta
2
dl
kermaviiliä (1tlk)
3
dl
tummaa olutta
20
g
hiivaa
2
tl
tummaa sokeria
¼
tl
nelikkajauhetta
Parin tunnin päästä tai seuraavana päivänä:
1
dl
kuumaa maitoa
1
dl
tummaa olutta
1
tl
suolaa
2
rkl
voisulaa
1
munankeltuainen
1
munanvalkuainen
Lisäkkeet:
2
rkl
mustaa cavi-artia
2
rkl
punaista cavi-artia
2
rkl
turkkilaista jogurttia
2
shalottisipulia silputtuna
1
suolakurkku kuutioituna
1
tillinippu
mustapippuria
Ohje
- Kuumenna kermaviili, lisää olut ja liuota nesteseokseen hiiva. Sekoita joukkoon sokeri, neilikkajauhe ja tattarijauhot.
- Anna taikinan kohota 1-2 tuntia huoneenlämmössä tai tee taikina kylmään nesteeseen ja anna käydä pidempäänkin, esim. yön yli viileämmässä (jääkaapissa). Jos teet taikinajuuren edellisenä iltana, riittää että teet sen huoneenlämpöisiin aineisiin.
- Sekoita ennen paistamista taikinaan kuuma maito, olut, suola, voisula, keltuainen ja vaahdoksi vatkattu valkuainen viimeisenä.
- Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä. Lisäkkeet: Tarjoa lisäkkeet erillisistä astioista tai annokseen ryhmittäin jaettuna.
Resepti:
Arja Elina Laine/Sami Garam
Reseptissä mukana
Kokeile myös näitä reseptejä
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R
Kommentteja ja keskustelua