Ainekset 1 uunipellillinen, 15-20 annosta

Pullataikina:
3
dl
maitoa
30
g
hiivaa
1
tl
suolaa
1
dl
sokeria
2
tl
kardemummaa
1
munaa
75
g
voita tai margariinia
Täyte:
200
g
tuorejuustoa, tarvittaessa vähälaktoosista
n.8
dl
mustikoita
1
dl
hillosokeria
Voiteluun:
munaa

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.
  2. Kauli taikina kohoamisen jälkeen leivinpaperiarkin kokoiseksi tasaiseksi levyksi ja nosta uunipannulle. Halutessasi ota hieman taikinaa sivuun kohoamaan koristenauhoja varten. Peitä liinalla ja anna kohota n. 15 min.
  3. Sekoita mustikat, sämpyläjauhot ja hillosokeri kulhossa. Levitä kohonneen pullapohjan päälle ensin tuorejuusto ohueksi kerrokseksi ja sen päälle mustikkaseos. Muotoile erikseen kohoamaan jääneestä taikinasta nauhoja. Venytä nauhat piirakan päälle vinottain niin, että piirakkaan muodostuu verkkokuvio. Voitele nauhat ja reunat munalla.
  4. Paista 175-200 -asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 30 min. Koristele mustikoin.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.