Ainekset 2-4 kpl annosta

1
annos (3 dl nestettä) itse tehtyä Myllyn Paras Pullataikinaa
1
muna
1
dl
raesokeria ja mantelirouhetta
Väliin:
2
dl
kuohukermaa (1 tlk)
½
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
kardemummaa
2
dl
rahkaa
n.2
dl
mansikkahilloa

Ohje

  1. Valmista ensin 3 dl nesteestä annos pullataikinaa, ohje löytyy tästä linkistä. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois.

  2. Pyörittele taikinasta 2-4 jätti ”pikkupullaa”. Pyörittele ne siis kuten pienemmätkin pullat, niin että sauma pyöritellessä jää pullan alle. Kohota pullat leivinliinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaisiksi.

  3. Voitele hyvin kohonneet pullat munalla, ripottele päälle raesokeria ja mantelirouhetta. Paista isoa pullaa 175-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 20 min kauniin keltaisiksi.

  4. Halkaise jäähtynyt jättipulla. Koverra pullan sisusta kuorista irti. Kostuta jäänyt ylä- ja alaosa pullasta vaniljamaidolla.

  5. Vatkaa täytettä varten kerma vaahdoksi, lisää sokeri, mausteet ja rahka sekä koverrettu pullan sisus. Täytä jättipulla laittamalla väliin reilusti hilloa ja kermarahkaseosta.

VINKKI! Kokeile myös perinteisiä laskiaispullia

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.