Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja kananmunat.
Lisää jauhot vähitellen ja aluksi vatkaten, jotta taikinaan sitoutuu ilmaa. Alusta taikina vaivaten ja lisää vaivaamisen loppupuolella voisula.
Kohota taikina peitettynä lämpimässä ja vedottomassa paikassa. Kun taikina on kaksinkertainen, kumoa se pöydälle ja vaivaa pois ilmakuplat.
Pyörittele taikinasta n. 80 g pullia ja kohota kaksinkertaisiksi.
Voitele pullat munalla ja ripottele halutessasi päälle raesokeria.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 8–10 min.
Toffeemoussen ohje:
Kiehauta kuohukerma ja fariinisokeri kattilassa. Jäähdytä seos huoneenlämmössä (noin 2 tuntia) ja säilytä jääkaapissa yön yli (voit tehdä myös samana päivänä, kunhan seos on vaahdotettaessa kylmää).
Vaahdota kevytvispi.
Vaahdota kylmä toffeekastike ja yhdistä vaahdotettuun kevytvispiin.
Lisää vaniljakreemijauhetta, jotta saat moussesta sopivan paksua.
Lusikoi valmis mousse pursotinpussiin.
Karamellipäärynöiden ohje:
Kuori ja pilko päärynät kuutioiksi. Sekoita kulhossa kanelin kanssa.
Mittaa kattilaan vesi ja sokeri. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet seokseen. Kuumenna, kunnes sokeri sulaa.
Sulata voi pannussa. Lisää päärynät ja paista, kunnes ne karamellisoituvat (n. 5 min.).
Kaada vesi-sokeriseos ja sitruunamehu pannulle. Sulje tiiviillä kannella ja hauduta päärynät pehmeiksi (n. 5 min.). Jäähdytä hyvin.
Laskiaispullan kokoaminen:
Halkaise pulla ja pursota moussesta rinkula niin, että keskelle jää tyhjää. Täytä keskusta päärynällä, sulje pulla hatulla ja nauti.
Kommentteja ja keskustelua