Someleipurimme Sannan laskiainen maistuu toffeelta ja vaniljaiselta karamellipäärynältä. Ohjeesta valmistuu noin 25 vastustamatonta laskiaspullaa, joiden mehevä täyte vie taatusti kielesi mennessään.
Ainekset noin 25 kpl annosta
Ohje
Pullien ohje:
-
Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja kananmunat.
-
Lisää jauhot vähitellen ja aluksi vatkaten, jotta taikinaan sitoutuu ilmaa. Alusta taikina vaivaten ja lisää vaivaamisen loppupuolella voisula.
-
Kohota taikina peitettynä lämpimässä ja vedottomassa paikassa. Kun taikina on kaksinkertainen, kumoa se pöydälle ja vaivaa pois ilmakuplat.
-
Pyörittele taikinasta n. 80 g pullia ja kohota kaksinkertaisiksi.
-
Voitele pullat munalla ja ripottele halutessasi päälle raesokeria.
-
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 8–10 min.
Toffeemoussen ohje:
-
Kiehauta kuohukerma ja fariinisokeri kattilassa. Jäähdytä seos huoneenlämmössä (noin 2 tuntia) ja säilytä jääkaapissa yön yli (voit tehdä myös samana päivänä, kunhan seos on vaahdotettaessa kylmää).
-
Vaahdota kevytvispi.
-
Vaahdota kylmä toffeekastike ja yhdistä vaahdotettuun kevytvispiin.
-
Lisää vaniljakreemijauhetta, jotta saat moussesta sopivan paksua.
-
Lusikoi valmis mousse pursotinpussiin.
Karamellipäärynöiden ohje:
-
Kuori ja pilko päärynät kuutioiksi. Sekoita kulhossa kanelin kanssa.
-
Mittaa kattilaan vesi ja sokeri. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet seokseen. Kuumenna, kunnes sokeri sulaa.
-
Sulata voi pannussa. Lisää päärynät ja paista, kunnes ne karamellisoituvat (n. 5 min.).
-
Kaada vesi-sokeriseos ja sitruunamehu pannulle. Sulje tiiviillä kannella ja hauduta päärynät pehmeiksi (n. 5 min.). Jäähdytä hyvin.
Laskiaispullan kokoaminen:
Halkaise pulla ja pursota moussesta rinkula niin, että keskelle jää tyhjää. Täytä keskusta päärynällä, sulje pulla hatulla ja nauti.
Katso kaikki Someleipureiden reseptit: #someleipurit2020
Kommentteja ja keskustelua