Meksikolainen aamiaismunakokkeli, joka tunnetaan kaikissa espanjaa puhuvissa maissa hieman erilaisina tulkintoina. Leimallisesti meksikolaisen kokkelista tekevät öljyssä paistetut tortillasiivut, jotka tuovat mukaan kivaa rapsakkuutta. Tarjoa avokadosiivujen ja chilikastikkeen kera.
pieni kourallinen Monterrey Jack -juustoa tai vastaavaa raastettuna
Ohje
Lämmitä öljy pannulla ja paista kauratortillasiivut rapeiksi. Valuta talouspaperin päälle ja mausta varovasti suolalla, kun siivut ovat vielä lämpimiä.
Lisää pannulle jalapeno, paprika ja sipuli. Paista lempeällä lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes kasvikset alkavat hieman pehmetä. Sekoita mukaan tomaatit ja kananmunat. Mausta suolalla ja pippurilla.
Paista munia jatkuvasti sieltä täältä sekoittaen, kunnes ne alkavat hyytyä, 2-3 minuuttia. Nosta pannu liedeltä. Ripottele päälle rapeaksi paistetut tortillasiivut ja juustoraaste. Tarjoa välittömästiesimerkiksi avokadosiivujen kanssa. Lisää chilikastiketta oman sietokyvyn mukaan.
Kommentteja ja keskustelua