Meksikolainen aamiaismunakokkeli, joka tunnetaan kaikissa espanjaa puhuvissa maissa hieman erilaisina tulkintoina. Leimallisesti meksikolaisen kokkelista tekevät öljyssä paistetut tortillasiivut, jotka tuovat mukaan kivaa rapsakkuutta. Tarjoa avokadosiivujen ja chilikastikkeen kera.

Ainekset 4 kananmunaa annosta

MIGAS – MEKSIKON MUNAKOKKELI:
3
rkl
kasviöljyä
1
jalapeno hienonnettuna
1
paprika kuutioituna
1
sipuli kuutioituna
1
tomaatti kuutioituna
6
kananmunaa vatkattuna
suolaa ja mustapippuria myllystä
pieni kourallinen Monterrey Jack -juustoa tai vastaavaa raastettuna

Ohje

  1. Lämmitä öljy pannulla ja paista kauratortillasiivut rapeiksi. Valuta talouspaperin päälle ja mausta varovasti suolalla, kun siivut ovat vielä lämpimiä.
  2. Lisää pannulle jalapeno, paprika ja sipuli. Paista lempeällä lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes kasvikset alkavat hieman pehmetä. Sekoita mukaan tomaatit ja kananmunat. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Paista munia jatkuvasti sieltä täältä sekoittaen, kunnes ne alkavat hyytyä, 2-3 minuuttia. Nosta pannu liedeltä. Ripottele päälle rapeaksi paistetut tortillasiivut ja juustoraaste. Tarjoa välittömästi esimerkiksi avokadosiivujen kanssa. Lisää chilikastiketta oman sietokyvyn mukaan.
Resepti:

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.