Mittaa aineet tarkasti ohjeen järjestyksessä leipäkoneen kulhoon. Kuivahiivan tulee jäädä kokonaan jauhojen päälle. Tuorehiivaa voit käyttää hyvin, jos käynnistät leivonnan heti käynnistyväksi.
Valitse normaali perusleivän ohjelma ja käynnistä tai ohjelmoi leipäkone.
Useimmissa leipäkoneissa taikinanesteen ei tarvitse olla lämmitettyä, sillä leipäkone lämmittää itse taikinan. Asian voi tarkistaa oman leipäkoneen ohjekirjasta. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Tämä on suosikkireseptini! Löysin leipäkoneen vuosien tauon jälkeen ja teen sillä nyt pääasiassa vain taikinoita, joista tulee vuorenvarmasti hyvin kohonneita ja onnistuneita sämpylöitä. Kiitoksia hyvästä reseptikokoelmasta.
Leena Kauppila, Espoo
Erittäin maukas ja hyvärakenteinen, hyvin nouseva leipä. Tästä ohjeesta tulee melko suuri leipä (oliskohan kilo?), eli esim. OBH Nordican koneeseen, jossa isoin leipä on jotain päälle 600 grammaa, kannattaa tämä leipä tehdä 0,5-0,75 kertaisena ettei paisu yli vuoan. Suolaa laitoin 0,75 kertaiseen leipään kuitenkin 1 tl ja kuivahiivaa yhden kuivahiivapussin (n. 2 tl).