Sulata rasva, lisää piimä, muna, sokeri ja siirappi. Lisää sämpyläjauhot, joihin on sekoitettu mausteet ja sooda. Levitä taikina voidellun ja korppujauhotetun piirakkavuoan pohjalle. Kaada päälle mustikat. Sekoita päällyksen aineet keskenään ja kaada seos marjojen päälle.
Paista 200-asteisen uunin alatasolla puolisen tuntia. Mikäli piirakkavuoka on pienehkö halkaisijaltaan, paista kauemmin, jotta paksumpikin piirakka ehtii kypsyä.
Ihana mausteinen piirakka. Vaikka joskus vaihdan viilit ja muut kevyempiin versioihin. Olen kyllä ikuisena painonvartijana tyytyväinen pakastetuotteisiinne ja reseptiklubi on hyvä juttu. Minun leivontapäivinä, jotka viimeisen kahden vuoden aikana ovat jonkin verran vähentyneet, reseptikansio otetaan kyllä esiin. Aina löytyy vaihtoehtoja.