Ainekset 12-18 annosta

Pullataikina:
3
dl
maitoa
30
g
hiivaa
1
tl
suolaa
1
dl
sokeria
2
tl
kardemummaa
1
muna
75
g
voita tai margariinia
Täyte:
100
g
tuorejuustoa, esim. vanilja
1-2
dl
mantelirouhetta tai -lastuja
½
dl
sokeria
Päälle:
munaa voiteluun
raesokeria
mantelirouhetta

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.

  2. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kauli taikina isoksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä huoneenlämpöistä tuorejuustoa ohuelti taikinalevylle, ripottele pinnalle melko runsaasti mantelirouhetta tai -lastuja sekä sokeria.

  3. Kääri taikinalevy reunasta rullalle, nipistä saumakohta rullan alle ja leikkaa rulla viipaleiksi. Laita viipaleet kumolleen paperisiin muotteihin. Anna pullien kohota uudelleen n. 30 min peitettynä lämpimässä paikassa.

  4. Voitele pullat munalla, ripottele pinnalle mantelirouhetta tai -lastuja. Paista 210-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min kauniin värisiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.