Valmista kerralla reilu annos kauracrunchya.

Käytä siihen kuitupitoista kaurahiutaletta (Pikakaura+Kuitu Hiutaleita) jos haluat saada reilusti kuituja, myös tavallinen Kaurahiutale sopii. Jos taas haluat rakenteeltaan karkeajakoisempaa crunchya, käytä Isoa Kaurahiutaletta.

Tiedätkö erot? Isot Kaurahiutaleet valmistetaan litistämällä leikkaamattomat kauran jyvät, kun taas tavallinen Kaurahiutale valmistetaan litistämällä leikatut kauran jyvät. Pikakaura on litistetty hyvin ohuiksi viipaleiksi leikatusta kaurasta, jolloin se myös kypsyy nopeammin.

Ainekset 3-4:lle annosta

Kauracrunchy:
20
g
voita
½
dl
hunajaa tai tummaa sokeria
1
tl
vaniljasokeria tai kanelia
Lisäksi:
½
l
(laktoositonta) jäätelöä
3-4
dl
marjoja, esim. vadelmia, mansikoita ja herukoita

Ohje

  1. Sulata rasva ja hunaja paistinpannulla liedellä. Lisää pannulle hiutaleet ja anna seoksen paahtua miedohkolla lämmöllä koko ajan sekoittaen n. 5 min, mausta vaniljasokerilla tai kanelilla. Anna jäähtyä.

  2. Laita tarjoiluastioihin kauracrunchyä, jäätelöä ja marjoja kerroksittain ja tarjoile välittömästi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.