Kauramurotaikinasta saa kätevästi leivottua kaurapikkuleipiä, joista voi tehdä näyttäviäkin leivoksia herkkuhetkiä tai juhlia varten.

Näiden leivoksien täytteenä voi käyttää rahkaa- tai tuorejuustoa.

Laita myös runsaasti mansikoita väliin ensin survoksena tai hillona ja sitten lisäksi viipaleina.

Ainekset noin 8 kpl annosta

Kostutukseen:
vaniljamaitoa (maitoa+vaniljasokeria) tai mehua
Täytteeksi ja päälle:
2
dl
kuohukermaa
200
g
tuorejuustoa tai maitorahkaa
2
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
2
dl
marjasosetta tai mansikkahilloa
½
l
mansikoita, vadelmia, mustikoita tai herukoita
Koristeeksi:
sitruunamelissan lehtiä

Ohje

  1. Kaaviloi taikina kaulimella ohueksi hieman jauhoja apuna käyttäen ja ota muotilla (esim. lasin pohjalla) pipareita, joiden halkaisija on n. 8 cm. Paista piparit 200-225-asteisen uunin keskitasolla 5-10 min ajan ja jäähdytä.

  2. Vatkaa sillä välin kerma vaahdoksi, lisää siihen tuorejuusto tai rahka, mausta sokereilla. Kostuta pipareita hieman vaniljamaidolla tai mehulla, laita väliin ohuelti mansikka- tai muuta marjahilloa. sekä kermavaahtoseosta sekä viipaloituja mansikoita tai muita marjoja. Laita päälle toinen keksi.

  3. Koristele samoilla aineksilla ja sitruunamelissan lehdillä. Halutessasi voit tehdä kolmekin kerrosta, tällöin leivoksia syntyy kappalemäärältään vähemmän.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.