Ainekset uunivuoallinen annosta

1
l
vettä
1
lihaliemikuutio
300
g
kinkkusuikaleita tai -kuutioita
Kuorrutuskastike:
1-2
rkl
margariinia tai voita
4
dl
maitoa
n.2
dl
kermaa tai ruoanvalmistuskermaa
(1
sipuli)
(3-5
valkosipulinkynttä)
1
tl
mustapippurirouhetta
1
tl
muskottipähkinää
1
tl
suolaa
200
g
juustoraastetta

Ohje

  1. Kiehauta vesi kattilassa, lisää lihaliemikuutio ja makaronit ja anna niiden kiehua hiljalleen lihaliemessä 8 min välillä sekoittaen niin, että neste imeytyy makaroneihin. Kaada makaronit laakeaan voideltuun uunivuokaan.
  2. Kuutioi kinkku pieniksi palasiksi ja lisää makaronien sekaan. Valmista kuorrutuskastike. Kuumenna rasva kattilassa, lisää vehnäjauhot ja kiehauta seos. Lisää maito ja kerma koko ajan sekoittaen. Lisää halutessasi sipulit. Hauduta miedolla lämmöllä kastiketta n. 5 minuutin ajan. Ota kattila pois liedeltä.
  3. Lisää mausteet ja juustoraaste. Kaada kastike muiden aineiden päälle vuokaan ja sekoita niin, että kastiketta valuu paistoksen sisäänkin. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla n. 20 minuuttia, kunnes paistos saa kauniin värin.

VINKKI: Voit korvata osan juustoraasteesta sinihomejuustolla. Vähennä tällöin halutessasi kastikkeen suolan määrää.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.