Tässä resepti Loppiaistähdille ja -kuille, jotka voi leipoa vaikka joululta jääneistä taikinalevyistä ja käyttää täytteeksi vielä mahdollisesti jäljellä olevia joulun kalasäilykkeitä, juustoja ja hyytelöitä.

Mikäli niitä ei ole jäljellä, hyvä täyte tulee lempijuustosta hyvällä savukalalla ja kirpeällä hyytelöllä.

Ainekset 30-40 annosta

munaa voiteluun
unikonsiemeniä koristeeksi
Täyte:
n.150
g
sinihomejuustoa tai tuorejuustoa (+ 1 tl pippuria, jos juusto maustamatonta)
n.150
g
savulohisuikaleita tai katkarapuja tai kalasäilykettä
n.150
g
kirpeää hyytelöä, esim. mustaherukka, tyrni, aprikoosi, pihlajanmarja tai karpalo
n.150
g
valkohomejuustoa ja appelsiinimarmeladia sekoitettuna

Ohje

  1. Ota tähden ja kuun muotoisilla piparimuoteilla taikinalevyistä tähtiä ja kuita. Voitele ne munalla ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.
  2. Valmista täyte murustamalla sinihomejuustoa haarukalla tai pehmentämällä sekoittaen tuorejuustoa. Sekoita siihen pieniksi pilkottuna lohta, katkarapuja tai muuta kypsää tai graavia tai säilykekalaa. Mausta pippurilla, jos juusto on mietoa/maustamatonta.
  3. Täytä tähdet ja kuut vähän ennen tarjoilua halkaisemalla ne keskeltä ja laittamalla väliin ensin kirpeää hyytelöä ja sitten noin teelusikallinen juusto-kalatäytettä.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.