Haettu sivustolta 22.11.2024
Ainekset 2 henkilölle annosta
Pastakulho
200
g
lohta
¼
pienestä valkokaalista
½
fenkoli
1
puska thaibasilikaa
1
puska korianteria
4
kevätsipulin vartta
1
limetti
1
rkl
paahdettua sipulia
2
tl
wasabi & sesame -mausteseosta
2
dl
kookoslientä / annos
Liemi
6
dl
pastankeitinvettä
1
tlk
kookosmaitoa
1
limetti + mehut
1½
rkl
(kookos)sokeria
1
sitruunaruoho
2
cm
inkivääriä
1
chili
1
tl
korianterin siemeniä
ripaus suolaa
Ohje
Keitä spagetti al denteksi pakkauksen ohjeen mukaan suolaisessa vedessä. Ota pastan keittovettä talteen noin puoli litraa.
Poista lohesta nahka ja leikkaa siitä sopivan kokoisia suupaloja. Mausta suolalla.
Valmista liemi lisäämällä kaikki liemiainekset pastan keitinveden joukkoon. Anna porista miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
Silppua kaalia, fenkolia ja kevätsipulia kulhon pohjalle. Asettele kaalin päälle salaattia ja sivuun tuoreita yrttejä. Laita lohipalat spagetin päälle. Siivilöi kuuma liemi kannuun ja kaada hitaasti kulhoon lohipalojen päällä niin, että ne kypsyvät pinnasta samalla.
Ripottele annoksen pinnalle paahdettuja sipuleita ja wasabi-seesamimausteseosta tai muuta vastaavaa oman maun mukaan. Nauti välittömästi.
Resepti:
Alisa / Suusta suuhun -blogi
Reseptissä mukana
Kokeile myös näitä reseptejä
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R
Kommentteja ja keskustelua