Ainekset 2 henkilölle annosta

Pastakulho
200
g
lohta
¼
pienestä valkokaalista
½
fenkoli
1
puska thaibasilikaa
1
puska korianteria
4
kevätsipulin vartta
1
limetti
1
rkl
paahdettua sipulia
2
tl
wasabi & sesame -mausteseosta
2
dl
kookoslientä / annos
Liemi
6
dl
pastankeitinvettä
1
tlk
kookosmaitoa
1
limetti + mehut
rkl
(kookos)sokeria
1
sitruunaruoho
2
cm
inkivääriä
1
chili
1
tl
korianterin siemeniä
ripaus suolaa

Ohje

Keitä spagetti al denteksi pakkauksen ohjeen mukaan suolaisessa vedessä. Ota pastan keittovettä talteen noin puoli litraa.

Poista lohesta nahka ja leikkaa siitä sopivan kokoisia suupaloja. Mausta suolalla.

Valmista liemi lisäämällä kaikki liemiainekset pastan keitinveden joukkoon. Anna porista miedolla lämmöllä 10 minuuttia.

Silppua kaalia, fenkolia ja kevätsipulia kulhon pohjalle. Asettele kaalin päälle salaattia ja sivuun tuoreita yrttejä. Laita lohipalat spagetin päälle. Siivilöi kuuma liemi kannuun ja kaada hitaasti kulhoon lohipalojen päällä niin, että ne kypsyvät pinnasta samalla.

Ripottele annoksen pinnalle paahdettuja sipuleita ja wasabi-seesamimausteseosta tai muuta vastaavaa oman maun mukaan. Nauti välittömästi.

Resepti:
Alisa / Suusta suuhun -blogi

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.