keltainen tomaatti tai ½ keltaista paprikaa kuutiona
200
g
yrttituorejuustoa (voi olla kevyttä)
Marjatäyte:
2½
dl
vaahtoutuvaa kevytkermavalmistetta (20 %)
1
tlk
maustettua rahkaa, esim. sitruunarahkaa tai sekoita maustamattomaan rahkaan sokeria, hunajaa tms.
½
l
marjoja, esim. vadelmia, mansikoita tai mustikoita
Ohje
Mittaa jauhot ja neste kulhoon ja vatkaa hyvin sekaisin. Lisää munat sekä suola ja rasva. Anna turvota puoli tuntia. Paista letut tai räiskäleet lettu- tai paistinpannulla tai kesällä muurinpohjapannulla.
Juusto-kasvistäyte: Täytettä varten sekoita ainekset tahnaksi. Nosta täytettä räiskäleelle ja taita kahtia tai kierrä halutessasi rullalle. Voit paloitella rullat annospaloiksi.
Marjatäyte rahkalla: Makeaa täytettä varten vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen maustettu rahka, tai mausta rahka itse. Laita letuille marjoja ja kermarahkaa.
VINKKI: Voit valmistaa letut myös valmiista Lettu- ja vohvelijauhosta, lisää vain neste. Tarkempi ohje pakkauksessa.