Paista kunnon annos lettuja ja tee niille suolainen ja/tai makea täyte.

Ensin kannattaa tehdä taikina turpoamaan, sitten valmistella täytteet ja lopuksi paistaa letut.

Voit paistaa pieniä lettuja tai isompia räiskäleitä.

Täytteen voi tarjota erikseen tai laittaa isoihin räiskäleisiin täytettä päälle ja kiertää ne rullalle.

Ainekset 4:lle, noin 25-30 pientä tai 8-10 isoa annosta

5
dl
maitoa tai ½ l maitoa ja ½ l piimää
2
kananmunaa
½
tl
suolaa
2
rkl
pullomargariinia tai öljyä
Juusto-kasvistäyte:
pieni puna- tai salottisipuli hienonnettuna
1-2
rkl
rypsiöljyä
mustapippuria
1
basilikaruukku (osa koristeeksi)
2
punaista tomaattia pieninä kuutioina
1
keltainen tomaatti tai ½ keltaista paprikaa kuutiona
200
g
yrttituorejuustoa (voi olla kevyttä)
Marjatäyte:
dl
vaahtoutuvaa kevytkermavalmistetta (20 %)
1
tlk
maustettua rahkaa, esim. sitruunarahkaa tai sekoita maustamattomaan rahkaan sokeria, hunajaa tms.
½
l
marjoja, esim. vadelmia, mansikoita tai mustikoita

Ohje

  1. Mittaa jauhot ja neste kulhoon ja vatkaa hyvin sekaisin. Lisää munat sekä suola ja rasva. Anna turvota puoli tuntia. Paista letut tai räiskäleet lettu- tai paistinpannulla tai kesällä muurinpohjapannulla.

  2. Juusto-kasvistäyte: Täytettä varten sekoita ainekset tahnaksi. Nosta täytettä räiskäleelle ja taita kahtia tai kierrä halutessasi rullalle. Voit paloitella rullat annospaloiksi.

  3. Marjatäyte rahkalla: Makeaa täytettä varten vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen maustettu rahka, tai mausta rahka itse. Laita letuille marjoja ja kermarahkaa. 

VINKKI: Voit valmistaa letut myös valmiista Lettu- ja vohvelijauhosta, lisää vain neste. Tarkempi ohje pakkauksessa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.