Ainekset 15 - 20 kpl annosta

Kuuset:
Joulutäyte:
2
dl
omenatuoremehua
1
dl
sherryä tai kirsikkamehua
1
kanelitanko
4
tähtianista
4
neilikkaa
4
kardemummansiementä
1
dl
ruokokidesokeria
500
g
pehmeitä kivettömiä kuivattuja hedelmiä, esim. karpaloita, luumuja, omenia, aprikooseja, taateleita ja viikunoita
Mascarponemousse:
250
g
mascarpone-tuorejuustoa
2
dl
kuohukermaa
1
dl
lemon curdia
Pinnalle:
tomusokeria, granaattiomenansiemeniä

Ohje

  1. Sulata taikinalevyt. Leikkaa jokainen levy 3–4 isoksi kolmioksi. Tee viiltoja oksien kohtiin, jotta kolmiot näyttävät kuusilta. Voit myös käyttää kuusi-piparimuottia. Levitä kuuset leivinpaperille uunipellille. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10–13 minuuttia kauniin värisiksi.

  2. Valmistele paiston aikana hedelmätäyte. Mittaa kattilaan nesteet, kanelitanko, tähtianikset, neilikat, kardemummansiemenet ja sokeri. Kiehauta seos ja lisää siihen pehmeät kuivatut hedelmät. Keitä seosta noin 15 minuuttia miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Neste saa imeytyä hedelmiin. Anna seoksen jäähtyä. Hienonna jäähtyneet hedelmät n. 1 x 1 cm paloiksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi erikseen, lisää vaahtoon mascarpone-tuorejuusto ja sitruunatahna, vatkaa voimakkaasti vaahdoksi. Laita täyte pursottimeen, jossa on iso pyöreä tylla tai taittele pursotuspussi leivinpaperista.

  4. Kokoa leivokset. Halkaise kuuset terävällä veitsellä. Levitä alapuolen päälle reilu kerros jouluhedelmätäytettä. Pursota täytteen päälle mascarponemoussesta isoja palloja vierekkäin niin, että ne täyttävät koko pinnan kaikkiin reunoihin asti. Aseta yläpuoli päälle. Valmista kaikista kuusista samanlaisia. Sihtaa pinnalle tomusokeria ja ripottele koristeeksi granaattiomenansiemeniä.

VINKKI: Voit valmistaa kuuset myös Myllyn Paras Voitaikinalevyistä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.