Kesäloman ja auringon kunniaksi haastoimme #Someleipurit2022 kokkaamaan omat lomamuistot inspiraationaan. Anniina Hyvärisen (@miunkeittiossa) käsissä syntyikin kunnon keko helppoja ja herkullisia, suolaisia tomaatti-fetapiiraita, joiden maut ovat tuttuja Kreikan kuuman auringon alta.
"Sain inspiraation tähän reseptiin matkastani Kreikan saaristoon, jonka makumaailmasta tämäkin herkku kumpuaa. Lomallani sain nauttia Kreikan ihanasta kuumuudesta ja hyvästä kreikkalaisesta ruoasta, johon usein kuuluikin tunnetusti fetaa ja tomaatteja."
Surffaile sinäkin Kreikan aurinkoon omassa kotikeittiössäsi ja ota Anniinan resepti testiin!
1. Ota lehtitaikinat sulamaan noin tunti ennen valmistusta. Lämmitä uuni 200 °C asteeseen.
2. Leikkaa lehtitaikinalevyt keskeltä kahteen osaan. Voitele muffinssipelti vuokaspraylla ja asettele puolikkaat lehtitaikinat aukkoihin painellen niitä hieman reunoihin. Jätä neliöiden kärjet ylöspäin.
3. Hienonna sipuli, pilko feta kuutioiksi ja pilko tomaatit paloiksi. Jaa tasan taikinoiden pohjalle.
4. Sekoita basilika, kermaviili, kananmunat, juustoraaste, pesto ja mausteet yhteen. Kaasa seos tasaisesti taikinakuoppiin sipulin, fetan ja tomaattien päälle.
5. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes piirakat ovat kauniin ruskeita.
Kommentteja ja keskustelua