Kirsikka-suklaatortussa yhdistyvät tumma suklainen pohja ja valkosuklaa-täyte.

Tässä reseptissä suklaa on sulautettu rahkaan.

Torttupohjaan tarvitaan vain yksi paketti pakastetaikinaa.

Ainekset piirakkavuoan halkaisija n. 28 cm, noin 10 annosta

2-3
tl
kaakaojauhetta
Täytä kypsälle tortulle:
n.1
dl
kirsikkamehua tai maitoa + vaniljasokeria
2
dl
kirsikkahilloa
1
tlk
vähälaktoosista kermavalmisttta (Flora vispi 20%) tai kermaa
100
g
valkoista suklaata
1
tl
vaniljasokeria
1
tlk
vähälaktoosista maitorahkaa
Koristeeksi:
n.½
l
kirsikoita

Ohje

  1. Sulata kauramurotaikina. Sekoita taikinan joukkoon kaakaojauhe. Painele taikina voidellun ja leivitetyn piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (mahdollisimman ylös). Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 8 min, varo paistamasta liikaa. Kostuta jäähtynyt pohja mehulla.

  2. Levitä päälle kirsikkahillo. Valmista valkosuklaarahkaseuraavasti. Kuumenna kattilassa n. 1 dl kermaa ja suklaa paloina koko ajan sekoittaen puulastalla, kunnes suklaa sulaa tasaiseksi. Laita seos jäähtymään.

  3. Vatkaa loppu kerma erikseen kulhossa vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Vatkaa joukkoon lopuksi rahka ja kädenlämpöiseksi jäähtynyt valkosuklaaseos. Levitä valkosuklaarahka tortun päälle. Koristele kirsikoilla.

VINKKI: Voit tehdä saman lakoilla, tyrnillä, luumulla, persikoilla tai mangolla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.