vähälaktoosista kermavalmisttta (Flora vispi 20%) tai kermaa
100
g
valkoista suklaata
1
tl
vaniljasokeria
1
tlk
vähälaktoosista maitorahkaa
Koristeeksi:
n.½
l
kirsikoita
Ohje
Sulata kauramurotaikina. Sekoita taikinan joukkoon kaakaojauhe. Painele taikina voidellun ja leivitetyn piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (mahdollisimman ylös). Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 8 min, varo paistamasta liikaa. Kostuta jäähtynyt pohja mehulla.
Levitä päälle kirsikkahillo. Valmista valkosuklaarahkaseuraavasti. Kuumenna kattilassa n. 1 dl kermaa ja suklaa paloina koko ajan sekoittaen puulastalla, kunnes suklaa sulaa tasaiseksi. Laita seos jäähtymään.
Vatkaa loppu kerma erikseen kulhossa vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Vatkaa joukkoon lopuksi rahka ja kädenlämpöiseksi jäähtynyt valkosuklaaseos. Levitä valkosuklaarahka tortun päälle. Koristele kirsikoilla.
VINKKI: Voit tehdä saman lakoilla, tyrnillä, luumulla, persikoilla tai mangolla.
Käytin reseptissä mansikkahilloa ja laitoin päälle punaherukoita. Tuloksena oli oivallinen makuelämys. Torttu on todella helppo ja nopea tehdä, eikä ole ylimakea, vaan maistuu miehillekin ;)