Lue lisää reseptistä Arja Elinan blogikirjoituksesta, josta näet myös kuvan makeista letuista.

Ainekset 7 ison räiskäleen annosta

Räiskäleet:
6
dl
vettä
Paistamiseen:
voita tai margariinia
Suolaisiin cocktailtikkuihin (5:lle letulle), 30 kpl lettu-cocktailpalaa:
200
g
wasabi- tai pippurituorejuustoa
1
dl
pestokastiketta
(100
g
Prosciutto-kinkkua)
200
g
kasvis- tai Falafel-pyöryköitä
200
g
kala-, broileri- tai lihapyöryköitä
200
g
vuohenjuustoa
200
g
mozzarellapalloja
½
kurkku
1-2
punaista suippopaprikaa
100
g
babypinaattia
Makeisiin cocktailtikkuihin (2:lle letulle), 14 kpl pieniä cocktailrullia:
150
g
vaniljatuorejuustoa
½
l
vadelmia tai muita marjoja
kinuski- tai lakritsikastiketta

Ohje

  1. Vispaa Lettu- ja vohvelijauhot puoleen litraan vettä tasaiseksi taikinaksi. Paista rasvassa miedolla lämmöllä lettuja molemmin puolin kauniin väriseksi.
  2. Valmistele täytteet eli laita ne kaikki esille pikkukippoihin, pilko kurkku, paprika ja vuohenjuustoa isoiksi kuutioiksi.
  3. Tee ensin suolaiset lettucocktailit. Levitä viidelle isolle räiskäleelle tuorejuusto ja pesto tasaiseksi kerrokseksi. Leikkaa nämä räiskäleet 6 sektoriin, eli saat 30 pientä lettukolmiota. Aseta niille pyörykät kolmion leveimpään kulmaan ja nosta kolmion kärjet pyörykän päälle cocktailtikun avulla purjeeksi. Lisää päälle kurkkua, paprikaa, vuohenjuustoa, mozzarellaa ja babypinaattia. Tee erilaisia cocktailpaloja tai anna ruokailijoiden itse koota purjetikkunsa haluaamillaan lisäkkeillä.
  4. Makeita lettucocktaileja varten sivele lopuille räiskäleille runsaasti vaniljatuorejuustoa ja levitä päälle reilusti tuoreita marjoja, esim. vadelmia. Rullaa tiukalle rullalle, jätä saumapuoli alaspäin. Leikkaa terävällä veitsellä räiskäleet 7 palaan, eli saat 14 rullaa. Tarjoile kinuski- tai lakritsikastikkeen kanssa.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.