Makeisiin cocktailtikkuihin (2:lle letulle), 14 kpl pieniä cocktailrullia:
150
g
vaniljatuorejuustoa
½
l
vadelmia tai muita marjoja
kinuski- tai lakritsikastiketta
Ohje
Vispaa Lettu- ja vohvelijauhot puoleen litraan vettä tasaiseksi taikinaksi. Paista rasvassa miedolla lämmöllä lettuja molemmin puolin kauniin väriseksi.
Valmistele täytteet eli laita ne kaikki esille pikkukippoihin, pilko kurkku, paprika ja vuohenjuustoa isoiksi kuutioiksi.
Tee ensin suolaiset lettucocktailit. Levitä viidelle isolle räiskäleelle tuorejuusto ja pesto tasaiseksi kerrokseksi. Leikkaa nämä räiskäleet 6 sektoriin, eli saat 30 pientä lettukolmiota. Aseta niille pyörykät kolmion leveimpään kulmaan ja nosta kolmion kärjet pyörykän päälle cocktailtikun avulla purjeeksi. Lisää päälle kurkkua, paprikaa, vuohenjuustoa, mozzarellaa ja babypinaattia. Tee erilaisia cocktailpaloja tai anna ruokailijoiden itse koota purjetikkunsa haluaamillaan lisäkkeillä.
Makeita lettucocktaileja varten sivele lopuille räiskäleille runsaasti vaniljatuorejuustoa ja levitä päälle reilusti tuoreita marjoja, esim. vadelmia. Rullaa tiukalle rullalle, jätä saumapuoli alaspäin. Leikkaa terävällä veitsellä räiskäleet 7 palaan, eli saat 14 rullaa. Tarjoile kinuski- tai lakritsikastikkeen kanssa.
Kommentteja ja keskustelua