Britit isännöivät/riistivät Intiaa vajaan sadan vuoden ajan, ja toivat emämaahan tuliaisiksi upean currykulttuurin. Kedgeree, englantilaisten aamiais/brunssipöytien vakiovieras juontaa juurensa intialaisesta khichdistä, riisiä ja papuja sisältävästä ruokalajista, josta britit kehittelivät oman vähemmän mausteisen versionsa. Yleensä riisin pinnalle lohkottava kala on savustettua koljaa, mutta yhtä hyvin toimii lohi, kirjolohi tai savusiika.

Ainekset 4:lle annosta

400
g
savukalaa
100
g
voita
1
iso sipuli hienonnettuna
1
punainen tai vihreä chili renkaiksi pilkottuna
ripaus kardemummaa
1
rkl
curryjauhetta (tai enemmän, jos haluat mausta voimakkaamman)
2
kovaksi keitettyä kananmunaa puolitettuna
1
dl
ruohosipulia hienonnettuna
1
sitruuna viipaloituna
1
rku
korianteria hienonnettuna

Ohje

  1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi. Anna jäähtyä.
  2. Poista kalasta mahdolliset ruodot ja nahka. Lohko kala sopivan kokoisiksi suupaloiksi.
  3. Sulata voi laakealla pannulla ja paista sipulit pehmeiksi lempeällä lämmöllä. Älä ruskista. Lisää mukaan chili, kardemumma ja curryjauhe. Paista muutama minuutti ja lisää pannulle kypsä riisi. Sekoita huolellisesti, että riisi kunnolla mausteita pinnoilleen. Lisää lopuksi palasteltu kala. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
  4. Nosta riisi tarjoiluastiaan. Laita päälle puolitetut kananmunat. Ripottele päälle ruohosipulia ja korianteria. Tarjoa sitruunasiivujen kanssa.
Resepti:
Resepti: Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.