Nyt tehdään happamanraikas jogurttikakku.
Marjoiksi sopivat mainiosti tummat marjat, esimerkiksi mustaherukat. Myös mustamarja-aronia tai mustikka sopivat vallan mainiosti tähän kakkuun.
Tee kakku valmiiksi hyytymään jo edellisenä päivänä.
Tämä kakkuresepti sopii isommallekin porukalle. Voit tehdä myös pienemmän n. 6-8 hengen kakun, halkaisijaltaan n. 18-20 cm:n vuokaan, pienennä tällöin annos puoleen.
Ainekset iso n. 28 cm:n irtopohjavuoka, noin 15 hengelle annosta
Ohje
-
Painele sulanut taikina irtoreunaisen torttuvuoan pohjalle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 10-15 min. Anna jäähtyä.
-
Levitä marjat pohjan päälle. Jos käytät pakastemarjoja, laita ne jäisenä. Kuumenna mehu ja hyytelösokeri kattilassa pakkauksen ohjeen mukaan. Anna hieman jäähtyä ja levitä marjojen päälle.
-
Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 min. Kuumenna n. ½ dl kermaa kiehuvaksi esim. mikroaaltouunissa lasissa. Puristele liivatteet liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi liemeen. Lisää kylmään jogurttiin hieman jäähtynyt liivateseos. Vatkaa kerma vaahdoksi erikseen, mausta ja yhdistä siihen varovasti jogurttiseos.
-
Kaada jogurttitäyte marjojen päälle torttupohjalle. Hyydytä jääkaapissa.
-
Liota koristehyytelöä varten liivatteet myös ensin kylmässä vedessä. Puristele liivatteet liotusvedestä ja sulata ne hyytelön kanssa (n. ½ dl) kiehuvaksi esim. mikrossa lasissa. Lisää loppu hyytelö joukkoon.
-
Levitä koristehyytelö jogurttitäytteen päälle ja anna hyytyä vähintään seuraavaan päivään. Poista kakku torttuvuoasta ja koristele ennen tarjoilua.
Kommentteja ja keskustelua