Nyt tehdään happamanraikas jogurttikakku.

Marjoiksi sopivat mainiosti tummat marjat, esimerkiksi mustaherukat. Myös mustamarja-aronia tai mustikka sopivat vallan mainiosti tähän kakkuun.

Tee kakku valmiiksi hyytymään jo edellisenä päivänä.

Tämä kakkuresepti sopii isommallekin porukalle. Voit tehdä myös pienemmän n. 6-8 hengen kakun, halkaisijaltaan n. 18-20 cm:n vuokaan, pienennä tällöin annos puoleen.

Ainekset iso n. 28 cm:n irtopohjavuoka, noin 15 hengelle annosta

Kakkupohja:
Marjatäytekerros:
½
l
mustaherukoita ja (karhun)vadelmia
2
dl
mustaherukka tai vadelmamehua
dl
hyytelösokeria
Jogurttitäytekerros:
10
liivatelehteä
½
dl
kermaa
7
dl
turkkilaista tai kreikkalaista paksua jogurttia
n.½
dl
sokeria
2-3
tl
vaniljasokeria
2-3
rkl
sitruunamehua tai sitrus-, manteli- tms. likööriä
4-5
dl
kuohukermaa (2 tlk)
Päälle:
3
dl
mustaherukkahyytelöä tai -hilloa
4
liivatelehteä
Koristeeksi:
marjoja tai pieniä koristerakeita (esim. sydämiä)
kermapursokkeita
sitruunamelissan lehtiä

Ohje

  1. Painele sulanut taikina irtoreunaisen torttuvuoan pohjalle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 10-15 min. Anna jäähtyä.

  2. Levitä marjat pohjan päälle. Jos käytät pakastemarjoja, laita ne jäisenä. Kuumenna mehu ja hyytelösokeri kattilassa pakkauksen ohjeen mukaan. Anna hieman jäähtyä ja levitä marjojen päälle.

  3. Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 min. Kuumenna n. ½ dl kermaa kiehuvaksi esim. mikroaaltouunissa lasissa. Puristele liivatteet liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi liemeen. Lisää kylmään jogurttiin hieman jäähtynyt liivateseos. Vatkaa kerma vaahdoksi erikseen, mausta ja yhdistä siihen varovasti jogurttiseos.

  4. Kaada jogurttitäyte marjojen päälle torttupohjalle. Hyydytä jääkaapissa.

  5. Liota koristehyytelöä varten liivatteet myös ensin kylmässä vedessä. Puristele liivatteet liotusvedestä ja sulata ne hyytelön kanssa (n. ½ dl) kiehuvaksi esim. mikrossa lasissa.  Lisää loppu hyytelö joukkoon.

  6. Levitä koristehyytelö jogurttitäytteen päälle ja anna hyytyä vähintään seuraavaan päivään. Poista kakku torttuvuoasta ja koristele ennen tarjoilua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.