Kaurainen auringonkukkaleipä on ihastuttava leipä vaikka kevään juhlapöytään.
Värjää leipä kauniin keltaiseksi kurkumalla. Taikinaan on käytetty uutta Myllyn Paras Kauraista Sämpyläjauhoseosta, jolla saat kuituista lisää leipätaikinaan.
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon tuorehiiva.
Lisää suola, hunaja ja kurkuma.
Lisää kaurainen sämpyläjauhoseos ja vehnäjauhoja, kunnes taikina on helppo työstää. Sekoitajoukkoon maitorahka ja auringonkukansiemenet.
Ripottele pinnalle hieman jauhoja ja anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
Leivo sämpylöiksi ja asettele ne kukan malliin leivinpaperin päälle uunipellille. Kohota vielä noin 15 minuuttia.
Voitele vedellä ja ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä. Paista200-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia, tai kunnes leipä näyttää kypsältä.
Kommentteja ja keskustelua