Karviaismarjat sopivat myös piirakkaan, jossa hapan ja makea kohtaavat. Tee piirakka Kauramurotaikinasta, jonka kuitu imee karviaisista tulevaa kosteutta. Jos karviaisia ei ole, tee piirakan täyte kirsikoista.
Ainekset 1 pieni piirakkavuoallinen, halkaisija n. 20 cm, noin 10 annosta
Ota taikina sulamaan n. ½ tuntia ennen käyttöä tai sulata hetki varovasti mikroaaltouunissa. Levitä puolet kauramurotaikinasta pienehkön piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä pohjataikinan päälle karviaiset ja ripottele sekaan sokeri-jauhoseosta.
Kaaviloi lopusta puolikkaasta taikinaa piirakkavuoan kokoinen kansilevy leivinpaperin päällä. Kumoa se piirakan päälle. Voit tehdä kanteen koristeviiltoja veitsellä. Voitele munalla ja ripottele pinnalle mantelilastuja ja raesokeria.
Paista 175-asteisen uunin alatasolla 20-30 min. Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
Kommentteja ja keskustelua