Keitä kaurariisi-seos paketin ohjeen mukaan. Pese purjo, lehtikaali ja lehtiruusukaali. Poista kannat lehtiruusukaaleista ja puolita ne. Revi lehtikaali paloiksi ja poista lehtiruoti. Pilko romanescu nupuiksi ja pilko purjo renkaiksi.
Huuhtele ja valuta pavut siivilässä. Kuumenna iso paistinpannu ja lisää 2 rkl oliiviöljyä. Paista purjoa, lehtiruusukaalia ja romanescua pannulla ja lisää 2 dl vettä. Kun vesi on haihtunut lisää 2 rkl voita ja lehtikaalit. Mausta kevyesti suolalla ja hunajalla.
Lisää pavut ja 2 rkl voita kypsän kaurariisi-seoksen joukkoon. kuumenna kattilassa ja mausta hiukan suolalla. Lisää lopuksi juusto raaste ja tarjoile kaalipaistoksen kanssa.
Resepti:
Sari Helin ja Ilkka Lääveri, Kokkauksia kirjasta, kuva Liisa Valonen
Kommentteja ja keskustelua