Kaalilaatikko on ihana ja rakas klassikko ja pannulla valmistettuna se maistuu erinomaiselta.
Ainekset 4 annosta
400
g
kokonaisia ohrasuurimoita (esikypsytettyjä)
1
l
lihalientä
suolaa
2
rkl
hunajaa
2
rkl
valkoviinietikkaa
100
g
voita
1
sipuli
700
g
naudan jauhelihaa
rypsiöljyä
1
kpl
(n. 1 kg) varhaiskaali tai suippokaali
1
rku
lipstikkaa
Ohje
Keitä ohrasuurimot vedessä paketin ohjeen mukaan kypsäksi. Laita lihaliemi kattilaan ja keitä se kasaan, kunnes jäljellä on 1/3 alkuperäisestä liemimäärästä. Mausta liemi 1 tl suolalla, hunajalla, etikalla ja voilla.
Hienonna sipuli ja paista se kuumalla pannulla jauhelihan kanssa. Sekoita jauheliha-sipuliseos liemen ja suurimoiden kanssa. Mausta lisää tarvittaessa. Leikkaa kaali neljään osaan ja poista keskus.
Kuutioi kaali. Kuumenna iso paistinpannu tai kattila ja lisää öljyä. Paista kaali nopeasti pannulla ja mausta kevyesti suolalla. Kaali saa jäädä rapeaksi. Sekoita kaali suurimoseokseen ja laita uunivuokaan.
Lisää vielä hienonnettu lipstikka. Lämmitä uunissa tarvittaessa kannen alla 200 C asteessa lämpimäksi.
Voit käyttää myös tattarisuurimoita, jos haluat gluteenittoman version.
Resepti:
Sari Helin ja Ilkka Lääveri, Kokkauksia kirjasta, kuva Liisa Valonen
Kommentteja ja keskustelua