Näyttävä omenapiiras saa mehevyyttä ja täyteläisen maun kanelikreemistä ja maitotiivisteestä. Valmiin taikinan myötä täyte on todella nopea ja helppo valmistaa. Konjakki tuo piirakkaan hienostuneen aromin mutta resepti toimii myös ilman alkoholia. 

Ainekset 8 annosta

Täyte:
4
hapanta omenaa siemenkohdat poistettuna ja viipaloituna
1
tlk
kondensoitua maitoa
1
prk
Valion kanelikreemiä
4
cl
konjakkia
2
kananmunaa
½
tl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Painele kohmeinen taikina piirakkavuokaan reunoille saakka. Laita omenat taikinan päälle rennon huolettomaan asetelmaan.

  2. Sekoita loput ainekset keskenään ja kaada seos omenoiden päälle. Paista 170-asteisessa uunissa noin 30-35 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt ja taikinan reunat ovat ruskistuneet. Anna jäähtyä hetki ja tarjoile.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.