Vappu Pimiän jouluinen omenapiirakka on kausiherkku parhaimmillaan.

Ainekset noin 8 annosta

2
munaa
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria tai -uutetta
tl
leivinjauhetta
1
tl
kanelia
½
tl
jauhettua kardemummaa
¼
tl
jauhettua neilikkaa
(hyppysellinen jauhettua pomeranssinkuorta)
100
g
voita sulatettuna
1
dl
maitoa
Vuokaan:
nokare voita
Pinnalle:
5-6
kotimaista tai 4-5 ulkomaista omenaa
kanelia
sokeria
Tarjoiluun:
vaniljakastiketta tai -jäätelöä

Ohje

  1. Vatkaa sokeri ja munat valkeaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään (jauhot, leivinjauhe, mausteet). Sekoita munavaahtoon sulatettu voi. Kääntele joukkoon jauho-mausteseos, älä vatkaa! Kaada lopuksi taikinaan maito ja sekoita.

  2. Kuori ja poista kodat omenista ja viipaloi ohuiksi siivuiksi. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan. Asettele omenasiivut tiukasti limittäin taikinan päälle ja ripottele pinnalle kanelia ja sokeria.

  3. Paista 180 asteessa noin 20 minuuttia. Nauti vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera.

Katso myös omenapiirakka kermaviilitäytteellä ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia omenapiirakan reseptejä.

Resepti:
Vappu Pimiä, Radio Novan Vapun valtakunta

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.