Leikkaa yksi levy kolmeen osaan, jotta muodostuu suorakaiteen muotoinen levy. Tee näin jokaiselle levylle. Sinulle pitäisi tulla 12kpl samankokoisia paloja
Levitä levyt uunipellille leivinpaperin päälle, voitele kananmunalla, laita toinen leivinpaperi päälle ja sen päälle viel uunipelti painoksi
Paista 225c n.15min, ota päällä oleva pelti ja leivinpaperi pois ja jatka paistamista vielä pari minuuttia, jotta saavat kauniin kullanruskean värin. Anna jäähtyä.
Vadelma-glögihillo
Laita kaikki ainekset kattilaan, kiehauta seos ja keitä seosta noin 10min
Siirrä toiseen astiaan ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
Piparimousse
Vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto, mausta sokerilla ja kanelilla.
Murskaa piparit mahdollisimman hienoksi ja lisää joukkoon.
Sekoita tasaiseksi.
Siirrä massa pursotinpussiin jossa tähtitylla.
Kasaaminen
Ota yksi pohja, pursota reunoille piparimoussella pienet ruusukeet.
Laita keskelle jääneeseen koloon pieni kerros hilloa, ja tuoreita vadelmia (voit leikata vadelmia vähän pienemmäksi).
Laita toinen pohja päälle, tee sen päälle myös reunukset piparimoussella, keskelle hilloa ja päälle vielä vadelmia koristeeksi.
Resepti:
Myllyn Paras Joululeivonnan SM-kisafinalisti 2022 Sami Mannila
Kommentteja ja keskustelua