Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti.
Valmista täyte paistamalla sienet ja silputtu sipuli pannussa, mausta. Paista, kunnes sienistä irtoava liemi on haihtunut, lisää hunaja ja yrttisilppu. Sekoita erikseen smetanaan muna. Levitä piirakkapohjalle paistettu sieni-sipuliseos ja kaada päälle smetanaseos.
Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30 - 40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.
Katso myös maukas Sienipiirakka ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia sienipiirakan reseptejä.
VINKKI: Hyvää syntyy myös kantarelleilla tai mustilla torvisienillä.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Katso videovinkit
Voidaksesi katsoa videon, sinun pitää ensin hyväksyä kohdistamisevästeet. Siirry ja hyväksy "Kohdistamisevästeet".
Kommentteja ja keskustelua