Katso video ohjeen alta, kuinka Arja Elina Laine valmistaa tämän piirakan Liv & Learn: Arjan keittiössä -ohjelmassa.

Ainekset pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm annosta

Täyte:
1
rkl
voita
1
l
suppilovahveroita
1
iso punasipuli
½
tl
suolaa
tl
valkopippuria
n.½
dl
hunajaa
½
dl
rosmariinia tai persiljaa hienonnettuna
1⅕
dl
smetanaa
1
muna

Ohje

  1. Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti.
  2. Valmista täyte paistamalla sienet ja silputtu sipuli pannussa, mausta. Paista, kunnes sienistä irtoava liemi on haihtunut, lisää hunaja ja yrttisilppu. Sekoita erikseen smetanaan muna. Levitä piirakkapohjalle paistettu sieni-sipuliseos ja kaada päälle smetanaseos.
  3. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30 - 40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.
  4. Katso myös maukas Sienipiirakka ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia sienipiirakan reseptejä.

VINKKI: Hyvää syntyy myös kantarelleilla tai mustilla torvisienillä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.