Ota taikina sulamaan. Sekoita sulaneen taikinan joukkoon kaakaojauhe ja rouhittu suklaa. Tämä onnistuu helpoiten käsin puristelemalla.
Jaa taikina 6–7 osaan ja painele taikinapalat folio- tai silikonileivosvuokien pohjille ja reunoille. Kypsennä pohjia 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 8–10 min. Varo paistamasta liikaa! Jäähdytä pohjat.
Valmista täyte: vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokereilla ja lisää rahka.
Kostuta leivospohjat hyvin maito-vaniljasokeriliemellä. Levitä päälle hedelmäsosetta ja sen päälle kerma-rahkaa. Koristele kauniisti hedelmillä.
VINKKI: Samalla ohjeella voit tehdä hedelmäsuklaatortun. Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Päällystä taikinareuna foliosuikaleilla niin, että reuna pysyy ylhäällä. Paista 200-asteisen uunin alimmalla ritilällä 5 min, ota foliot pois ja jatka paistamista 5 min. Kostuta ja laita koko täyte jäähtyneelle pohjalle.
Kommentteja ja keskustelua