Ainekset 6-7 kpl annosta

Suklaapohjat:
2
rkl
tummaa kaakaojauhetta
100
g
tummaa suklaata rouheena
Kypsille pohjille:
1-2
dl
maitoa+vaniljasokeria
1-2
dl
hedelmäsosetta
Päälle:
2
dl
kuohukermaa
½-1
dl
sokeria
½-1
rkl
vaniljasokeria
1
tlk
maitorahkaa
3
persimonia tai satsumaa
2
luumua
10
viinirypälettä

Ohje

  1. Ota taikina sulamaan. Sekoita sulaneen taikinan joukkoon kaakaojauhe ja rouhittu suklaa. Tämä onnistuu helpoiten käsin puristelemalla.

  2. Jaa taikina 6–7 osaan ja painele taikinapalat folio- tai silikonileivosvuokien pohjille ja reunoille. Kypsennä pohjia 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 8–10 min. Varo paistamasta liikaa! Jäähdytä pohjat.

  3. Valmista täyte: vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokereilla ja lisää rahka.

  4. Kostuta leivospohjat hyvin maito-vaniljasokeriliemellä. Levitä päälle hedelmäsosetta ja sen päälle kerma-rahkaa. Koristele kauniisti hedelmillä.

VINKKI: Samalla ohjeella voit tehdä hedelmäsuklaatortun. Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Päällystä taikinareuna foliosuikaleilla niin, että reuna pysyy ylhäällä. Paista 200-asteisen uunin alimmalla ritilällä 5 min, ota foliot pois ja jatka paistamista 5 min. Kostuta ja laita koko täyte jäähtyneelle pohjalle.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.