Cannellonit ovat esikeitettyjä, suoria pastaputkia, jotka valmistetaan durumvehnäjauhosta ja vedestä.
Cannellonit valmistetaan ruoaksi täyttämällä pastaputket.
Perinteisesti cannellonien sisään laitetaan jauheliha-, kana-, kala- tai kasvistäyte ja paistetaan esim. tomaatti-juustokastikkeella peitettynä uunissa.
Paista pannulla öljyssä jauheliha sekä hienonnetut sipulit. Lisää muut aineet ohjeen järjestyksessä. Työnnä täytettä putkien sisään tavallisella veitsellä työntäen. Lado täytetyt putket 1-2 kerrokseksi isolle, laakealle ja voidellulle uunivuoalle.
Levitä päälle ranskankermaa kauttaaltaan, rouhi päälle mustapippuria ja ripottele parmesaaniraastetta. Hakkaa tomaatit hienoksi ja levitä viimeisenä paistoksen päälle. Kypsennä 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 20–30 minuuttia, kunnes ruoka on pinnaltaan kauniin ruskea.
VINKKI: Mikäli haluat, voit jauhaa täytteen ihan hienoksi (monitoimikoneella tai sauvasekoittimen leikkuriterällä) ja pursottaa sen pursotinpussin avulla cannellonien sisään; pursotuksessa on hyvä olla toinen henkilö apuna.