• Cannellonit ovat esikeitettyjä, suoria pastaputkia, jotka valmistetaan durumvehnäjauhosta ja vedestä. 
  • Cannellonit valmistetaan ruoaksi täyttämällä pastaputket. 
  • Perinteisesti cannellonien sisään laitetaan jauheliha-, kana-, kala- tai kasvistäyte ja paistetaan esim. tomaatti-juustokastikkeella peitettynä uunissa. 

Ainekset 6-8:lle annosta

Täyte:
1-2
rkl
rypsiöljyä
400
g
paistijauhelihaa
2
punasipulia
2
rkl
häränlihafondia
1
tl
mustapippuria
3
rkl
chilisalsaa tai -kastiketta
3
rkl
sinappia
2
dl
ananasta pieninä kuutioina
2
dl
mangoa pieninä kuutioina (1 mango)
(1
herkkukurkku kuutioina)
n.2
dl
kookoskermaa tai kermavalmistetta
Päälle:
4
dl
ranskankermaa
1-2
tl
mustapippuria
50-100
g
parmesaanijuustoa
6
tomaattia

Ohje

  1. Paista pannulla öljyssä jauheliha sekä hienonnetut sipulit. Lisää muut aineet ohjeen järjestyksessä.  Työnnä täytettä putkien sisään tavallisella veitsellä työntäen. Lado täytetyt putket 1-2 kerrokseksi isolle, laakealle ja voidellulle uunivuoalle. 

  2. Levitä päälle ranskankermaa kauttaaltaan, rouhi päälle mustapippuria ja ripottele parmesaaniraastetta. Hakkaa tomaatit hienoksi ja levitä viimeisenä paistoksen päälle. Kypsennä 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 20–30 minuuttia, kunnes ruoka on pinnaltaan kauniin ruskea.

VINKKI: Mikäli haluat, voit jauhaa täytteen ihan hienoksi (monitoimikoneella tai sauvasekoittimen leikkuriterällä) ja pursottaa sen pursotinpussin avulla cannellonien sisään; pursotuksessa on hyvä olla toinen henkilö apuna.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.