Vanhan kunnon "strogiksen" kiistatta herkullisin ja eksklusiivisin pääraaka-aine on se perinteisin eli naudanfilee. Arkisemman, mutta ei lainkaan pöllömmän version valmistat ohueksi suikaloidusta porsaan ulkofileestä.

Ainekset 4:lle annosta

1
sipuli
oliiviöljyä paistamiseen
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
voita
2
rkl
öljyä
200
g
herkkusieniä viipaloituna
suolaa ja mustapippuria
2
rkl
vehnäjauhoja
400
g
porsaan ulkofileetä tai naudan sisäfileetä ohueksi suikaloituna
2
dl
crème fraîchea
1
tl
Dijonin sinappia
dl
lihalientä
4
rkl
persiljaa hienonnettuna

Ohje

  1. Viipaloi sipuli. Lämmitä öljy  pannulla ja lisää sipuli. Paista sipulit lempeällä lämmöllä täysin pehmeiksi, 10-15 minuuttia. Lisää tilkka vettä, jos sipuli uhkaa palaa kiinni pannulle.
  2. Lisää pannulle valkosipuli ja voi. Jatka paistamista lempeällä lämmöllä pari minuuttia. Lisää viipaloidut sienet ja jatka paistamista 5 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada paistetut sienet lautaselle.
  3. Keitä pasta runsaassa ja reippaasti suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi.
  4. Pastan kypsyessä jauhota lihasuikaleet. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista suikaleita öljyssä muutama minuutti, kunnes ne alkavat ottaa kunnolla väriä. Kaada sipulit ja sienet takaisin pannulle fileesuikaleiden joukkoon. Sekoita mukaan kerma, sinappi ja lihaliemi. Peitä kannella ja anna hautua 5 minuuttia.
  5. Tarjoa kastike pastan kera. Ripottele päälle hienonnettua persiljaa.
Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.