Vanhan kunnon "strogiksen" kiistatta herkullisin ja eksklusiivisin pääraaka-aine on se perinteisin eli naudanfilee. Arkisemman, mutta ei lainkaan pöllömmän version valmistat ohueksi suikaloidusta porsaan ulkofileestä.
porsaan ulkofileetä tai naudan sisäfileetä ohueksi suikaloituna
2
dl
crème fraîchea
1
tl
Dijonin sinappia
1½
dl
lihalientä
4
rkl
persiljaa hienonnettuna
Ohje
Viipaloi sipuli. Lämmitä öljy pannulla ja lisää sipuli. Paista sipulit lempeällä lämmöllä täysin pehmeiksi, 10-15 minuuttia. Lisää tilkka vettä, jos sipuli uhkaa palaa kiinni pannulle.
Lisää pannulle valkosipuli ja voi. Jatka paistamista lempeällä lämmöllä pari minuuttia. Lisää viipaloidut sienet ja jatka paistamista 5 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada paistetut sienet lautaselle.
Keitä pasta runsaassa ja reippaasti suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi.
Pastan kypsyessä jauhota lihasuikaleet. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista suikaleita öljyssä muutama minuutti, kunnes ne alkavat ottaa kunnolla väriä. Kaada sipulit ja sienet takaisin pannulle fileesuikaleiden joukkoon. Sekoita mukaan kerma, sinappi ja lihaliemi. Peitä kannella ja anna hautua 5 minuuttia.
Tarjoa kastike pastan kera. Ripottele päälle hienonnettua persiljaa.